Eduard Heger a saját tartalékából támogatná a tehetséges fiatalokat

2023. február 3. - 21:33 | Belföld

Önkormányzatok, civil és nonprofit szervezetek, alapítványok, egyházak és nevelési-oktatási intézmények pályázhatnak a kormányfői tartalékból kapott támogatásra. Támogatják a tehetséges fiatalokat, illetve az épületek és parkok felújítását.

Eduard Heger a saját tartalékából támogatná a tehetséges fiatalokat
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani. A TASR-t a Kormányhivatal (ÚV) sajtóosztálya tájékoztatta.

„A tehetséges gyerekek és diákok támogatása, a települések közterületeinek a felújítása, illetve az épületek javítása és korszerűsítése tartozik azokhoz a területekhez, amelyek támogatására néhány százezer eurót elkülönítettem a kormányfői tartalékból”

– állapította meg Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő.

A tehetséges fiatalok támogatására maximum 5 ezer eurót lehet szerezni. Azok a fiatalok kaphatják meg, akik kitűnnek tudásukkal, illetve sport- vagy művészeti teljesítményükkel. A támogatást hazai vagy külföldi versenyeken való részvételre is lehet fordítani, ahogy sporteszközök, könyvek és hangszerek vásárlására is.

A nyilvánosan elérhető zöld közterületek létrehozását és felújítását célzó projektekre maximum 10 ezer euró összegű támogatást lehet elnyerni. Ezt például virág- vagy gyógynövényágyásokra, fasorok, gyümölcsösök létrehozására lehet költeni, amellyel enyhíteni lehet a régiókban a klímaváltozás következményeit.
A támogatást épületek javítására és korszerűsítésére is lehet fordítani - konkrétan művelődési házak, polgármesteri hivatalok vagy alapiskolák felújítására.

TASR

Címkék: Eduard Heger