Eduard Heger szerint Boris Kollár nem tartotta be a megállapodást azzal, hogy nem vett részt a munkacsoportban, és ez nem helyes megközelítés

2021. szeptember 26. - 18:35 | Belföld

A parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) nem tartotta tiszteletben a megállapodást azzal, hogy nem vett részt a jogállamiságba vetett bizalom helyreállítására irányuló munkacsoportban. Ezt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök nyilatkozta a Markíza Na telo vasárnapi tévéműsorában.

Eduard Heger szerint Boris Kollár nem tartotta be a megállapodást azzal, hogy nem vett részt a munkacsoportban, és ez nem helyes megközelítés
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A kormányzati kabinet vezetője hangsúlyozta, hogy a Büntető-törvénykönyv vitatott 363. szakaszának szűkítésének vizsgálata a kormány programnyilatkozatából következik.

"Ha nem vesz részt a felülvizsgálatban, úgy gondolom, hogy nem tartotta be a megállapodást, és nem hiszem, hogy ez a helyes megközelítés"

- mondta.

Továbbá kijelentette, hogy ha az igazságszolgáltatást alkotmányos többség vagy alkotmányos többség nélkül választaná, akkor az első lehetőséget választaná. Kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a koalíció megfelelő parlamenti támogatást kapjon, és helyreálljon a jogállamiságba vetett bizalom. Jelezte, hogy ezzel kapcsolatban kommunikálni fog Tomáš Valášek független képviselővel is.

„ Soha nem hallottam tőle négyszemközt, hogy kilépne a koalícióból, vagy hogy nem állna az igazságosságot "

- tette hozzá Heger.

"A főügyész szerepe nem állhat egy paragrafus bekezdésében"

- tette hozzá a kormányfő.

TASR/para