Edzőkeringő a Zobor alatt: Gerit Galád, Ščasnýt Lérant cserélte

2021. január 23. - 19:49 | Sport

A komáromi Lérant Péter az őszi idényt a Sereď vezetőedzőjeként fejezte be, a tavasszal viszont az FC Nitra csapatát vezeti csatába.

Edzőkeringő a Zobor alatt: Gerit Galád, Ščasnýt Lérant cserélte
Lérant Péter (Fotó: fcnitra.com)

A zoboralji klubnál zajlanak a történések. A nyitrai kék-fehérek a tavaszi idényre való felkészülést új befektetővel, alaposan megváltozott játékoskerettel, új összetételű szakmai stábbal kezdték el. Az első gyakorlásokat a rutinos cseh szakvezető, Michal Ščasný irányította, de tizenhét nap eltelte után elküldte őt a klubvezetés. Érdekesnek találtuk, hogy Lérant Péter a 2020/2021-es bajnoki évfolyamban sorrendben a negyedik vezetőedző Nyitrán. Az őszi szezonban 17 meccsen Geri Gergely volt a Slovant (is) verő nyitraiak vezetőedzője, őt Ivan Galád követte a sorban, a 2021-es évet a korábban említett Ščasný kezdte, ezt követően Lérant kezébe került a váltóbot.

Hosszú és sikeres játékoskarrierjét (DAC, Bayer Leverkusen, FC Luzern, Panionios, Austria Wien, Graz, Újpest, Rijeka) követően 43 évesen Szereden vezetett először élvonalbeli csapatot. Mondhatni szerény körülmények között is jól helytállt, hiszen a Sereď együttese a tabella 7. lépcsőfokáról várja a tavaszi folytatást.

„Igényes feladat vár ránk. A szakmai stábra az edzéseken és a mérkőzéseken, a vezetőkre pedig a játékoskeret megerősítésében. Két hét múlva rajtol el a tavaszi idény, elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása. Az első edzéseken a futballisták játéktudását, erőnlétét igyekszünk feltérképezni. Azt szeretnénk elérni, hogy vérbeli profi szellem uralkodjon nálunk, ezt tükrözze védenceink hozzáállása. Fontosnak tartom, hogy jó rajtot vegyünk”

– nyilatkozta elképzeléseiről a klub honlapjának Lérant Péter, akinek a munkáját pályaedzőként a DAC egykori védője, Igor Obert segíti.

ái