Edzőtáborral kezdték az évet a Seishin Karate Klub karatékái

Rendkívül jól sikerült a Seishin Karate Klub évindító téli edzőtábora, amely három napon át zajlott Ekecsen.

Edzőtáborral kezdték az évet a Seishin Karate Klub karatékái
Fotók: Seishin Karate Klub/Nagy Róbert (További képekért kattints!)

A három nap alatt több mint 70 fő edzett együtt. A tábor fő célja alapozás volt az elkövetkező versenyekre, és a testi-lelki egyensúly megszerzése.

A táborban nagyon magas figyelemszinten zajlottak az edzések. Az edzéseket Sensei Fris Ferenc 4.dan, és Sensei Váczi Zoltán 4.dan mesterek vezették Budapestről. A spirituális részt Sensei Markovics János 4.dan (közös mantrázás), és Vesely Mihály, valamint Badinka Katika (sámán dobolás) vezette.

"Köszönet a megjelent klubvezetőknek hogy eljöttek és elhozták tanítványaikat. A Seishin Karate Klubból hat helyszínről (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Nagymegyer, Dunaszerdahely, Vásárút), Magyarországról pedig Komáromból, Tarjánból, Tatabányáról, Győrből, Veszprémből, Mórról és Budapestről vettek részt a táborban" - nyilatkozta Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője.

A tábor elején az egy órás közös mantrázás egy hullámhosszra hozta a csapatot. Sensei Fris Ferenc az ERŐ konta Erő című könyv (Dr David R.Hawkins) köré építette fel edzéseit. Ennek a lényege a fizikai Erő, és a szellemi Erő közti különbség, valamint a látható és nem látható világok közti különbség volt. 

Sensei Váczi Zoltán az alapmozgásokon át a helyes küzdőtartás, egyensúly, és ebből végrehajtott technikák fontosságát hangsúlyozta. A közös sámándobolás is kiválóan sikerült, a csapat együtt énekelt, dobolt és feltöltődött. Mindkét este közös beszélgetés zajlott a bentlakókkal. A klub köszönetet mond mindenkinek, aki jelenlétével emelte a tábor színvonalát.


(para)