Edzőváltás volt a Leverkusennél és a Schalkénál is

Heiko Herrlich, az együttes korábbi játékosa lett a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A német klub pénteki közleménye szerint a 45 éves szakember ezt megelőzően a Jahn Regensburg gárdáját irányította, melyet a negyedik vonalból a másodosztályig vezetett.

Az új edzővel, aki a gyógyszergyáriaknál 1989 és 1993 között 75 mérkőzésen szerepelt, kétéves szerződést kötött a Leverkusen, amely az előző idényben gyengén szerepelt a Bundesligában: csak 12. lett Roger Schmidttel és a helyére szezon közben kinevezett Tayfun Korkuttal a kispadon.

Herrlich játékosként a Borussia Dortmundban töltötte legsikeresebb időszakát, 1995 és 2004 között 128 mérkőzésen játszott a csapat színeiben, mellyel 1997-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Edzőváltás volt a Schalke 04-nél is: Markus Weinzierl helyett Domenico Tedesco veszi át az együttes irányítását. A német klub pénteki közleménye szerint a 31 éves, olasz-német kettős állampolgárságú szakvezető szerződése két évre szól.

A fiatal szakember a másodosztályú Erzgebirge Auétól érkezett Gelsenkirchenbe. A Schalke az előző idényben a 10. helyen zárt a Bundesligában.

MTI/para