Egész Európát beelőzte a Magas-Tátra az ajánlott úticélok között!

2019. május 22. - 07:35 | Belföld

A Lonely Planet nevű utazási portál az idei ajánlott úticélok között első helyen tüntette fel a Magas-Tátrát - írja a Nový Čas.

Egész Európát beelőzte a Magas-Tátra az ajánlott úticélok között!
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Nemcsak az olyan turistaparadicsomokat előzött be ezzel Szlovákia, mint Spanyolország vagy Horvátország, de a gyönyörű tájairól és jellegzetes természeti képződményeiről híres Izlandot is.

A Lonely Planet a Magas-Tátra kapcsán kiemelte a vadállatok, mint pl. a medvék, hiúzok, zergék megfigyelésének lehetőségét, a Gerlachfalvi-csúcsra vezető utat, továbbá a hegyi menedékházak által nyújtott vendéglátást.

A Lonely Planet képviselője, Tim Hall ismertette, hogy a legjobbnak ítélt nyári úticélok olyan helyeket jelölnek, ahová idén leginkább érdemes tervezni.

Szlovákiát a listán Madrid követi, elsősorban tüzes éjszakai életének és fenntartható életmódjának köszönhetően, a harmadik helyre pedig Izland turisták által eddig kevéssé látogatott északi útvonala került.

A további pozíciókat Olaszország, Skócia, Franciaország, Svájc, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Liechtenstein szerezte meg.

(Nový Čas)