Egész kis fegyverarzenált találtak a füvet termesztő patonyréti fazonnál!

2020. szeptember 24. - 14:33 | Régió

A dunaszerdahelyi bűnügyi rendőrség hétfői akciója során nemcsak vadkendert (kannabis) és az annak terméséből nyert marihuánát foglaltak le, de lőfegyvereket is találtak a patonyréti tanyán  - erősítette meg értesülésünket Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő.

Egész kis fegyverarzenált találtak a füvet termesztő patonyréti fazonnál!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A családi háznál egy fóliasátorban, illetve egy füstölőhelyiségbene termesztették a kendert, a rendőrök számos tővel találtak, amit kivágtak, lefoglaltak és elküldtek szakértői vizsgálatra.

A rendőrök előállították az ott élő házaspárt, házukban és autójukban is találtak becsomagolva, zacskókban szárított vadkendert, marihuánát, amiről a házaspár 60 éves férfi tagja közölte, hogy az saját használatra, illetve gyógykezelés céljából tartja.

A szakértői vizsgálat során fog kiderülni, hogy a lefoglalt mennyiségű kendernek mekkora a hatóanyagtartalma, később ugyanis ez alapján állapítják meg a lefoglalt kábítószer-mennyiséget.

Ez azonban még nem minden, a rendőrök ugyanis a házkutatás során három lőfegyvert és egy rakás, kb. 700 darab töltényt is találtak. A lefoglalt fegyverek közt volt egy német gyártmányú, Geco típusú puska, egy hozzávaló, házilag előállított, menetes hangtompító, továbbá egy kínai Norinco típusú, házilag átalakított, kisebb kaliberű lőfegyver távcsővel, illetve egy harmadik, perkussziós lőfegyvert, amiről azt állította, hogy csak másolat.

Mária Linkešová közlése szerint a háromból két lőfegyvert egyáltalán nem szabadna tartani, de mind a háromhoz, továbbá a töltényekhez is szükséges engedély, ilyesmivel ugyanakkor a 60 éves férfi nem rendelkezett. Ő maga azt mondta a rendőröknek, hogy nem tudta, hogy engedéllyel kell rendelkeznie.

A 60 éves férfit a megbízott vizsgálótiszt kábítószer-birtoklással és –kereskedelemmel, továbbá illegális fegyvertartással gyanúsította meg. Őrizetbe vették, javaslatot tettek a vizsgálati fogságba helyezésére is. Amennyiben bűnössége beigazolódik, akár 10 év börtönre is ítélhető.

(parameter)