Egész nap a mobilján játszott, fél szemére megvakult a fiatal

A 21 éves nő minden egyes szabad órájában a játékon függött.

Jobb szemére megvakult egy 21 éves kínai nő, miután megállás nélkül játszott végig egy napot az Arena of Valor című népszerű netes játékkal. A fiatal vasárnap este vesztette el látását. A Dongguan városában élő szülei több helyi kórházba is elvitték, de sehol nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi baja lehet.

Végül szerdán az egyik kórházban megállapították, hogy a szemfenék artériájában keletkezett érelzáródás miatt vesztette el látását. Egy orvos a helyi sajtónak elmondta, hogy ez a betegség az idős embereknél szokott előfordulni, és nagyon ritkán találkozni olyan esetekkel, amikor fiataloknál is jelentkezik. És minden bizonnyal a szem súlyos megterhelése okozta.

A fiatal nő elmondása szerint minden szabadidejét a játékkel töltötte. „Amikor nem dolgozom, általában reggel hatkor kelek, megreggelizem és délután égy óráig játszom. Ekkor eszek valamint, alszom egy picit, majd hajnali egyig játszom” – mondta el a nő, aki annyira bele tud merülni a játékba, hogy még enni is elfelejt.

Elmondása szerint néha előfordul, hogy hét-nyolc órán át játszik megállás nélkül, még a kanapéról sem kel fel. Szülei már azzal ijesztgették, hogy meg fog vakulni, ha ilyen sokat játszik. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a nőt bent tartották a kórházban, hogy meg tudják menteni a látását.

Az Arena of Valor (amit a King of Glory, és Honour of Kings néven is ismerni) a világ legnagyobb bevételt hozó mobiltelefonos játéka. Több mint kétszázmillióan töltötték le, és naponta 50 millió aktív felhasználó játszik vele.

24.hu