Egészségkárosultak napja – adventi gyertyagyújtással

2018. december 2. - 11:33 | Régió

Egész napos ünnepi összejövetelt tartott szombaton a GRACE, a Nagypakai Egészségkárosultak Egyesülete a felső-csallóközi település kultúrházában.

Egészségkárosultak napja – adventi gyertyagyújtással
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

A találkozón magyarországi és szlovákiai közösségek vettek részt, köztük a Humanitás SE Tatabánya, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson–Sopron Megyei Egyesülete, az ÁHI Jóga Egyesület Tata, az Egészségkárosultak Szövetsége nagyszarvai alapszervezete, a nagymegyeri, a dunaszerdahelyi és a nagypakai FEFOSZ-alapszervezetek képviselői és mások.

A megjelenteket Ivan Seňan polgármester és Őry Péter, az MKP országos alelnöke köszöntötték, jelen volt Zuzana Stavrovská, a szlovákiai egészségkárosult személyekért felelős kormánybiztos, Michalea Scherhauferová, a Svet mobility igazgatója.

Az üdvözlő beszédeket követően Sárközy Tibor GRACE-elnök irányításával sportversenyek és kézműves foglalkozások vették kezdetét. A csapatok dartsban, bocciaban és koronggal körbe dobásban mérték össze rátermettségüket. Kísérőprogramként a Svet mobility munkatársai vérnyomás- és vércukorszint-mérést végeztek, az érdeklődők számára tanácsadással szolgáltak.

A kultúrműsoban a nagyabonyi citerazenekar lépett közönség elé.

A rendezvény moderátora Sárközy Zsuzsanna volt.

(lel)