Egészségkárosultak versenyeztek Nagypakán

2018. július 7. - 19:24 | Sport

Szerbia, Magyarország és Szlovákia himnuszának tónusai adták meg az alaphangot a Nagypakán immár hatodik alkalommal megrendezett GRACE Kupa küzdelmeinek.

Egészségkárosultak versenyeztek Nagypakán
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

A Somorja melletti település kultúrházában szombaton közel 150 résztvevő gyűlt össze az egészségkárosultak és mozgáskorlátozottak nemzetközi találkozóján. Versenyzők és kísérőik jöttek el a Csallóközbe Szabadkáról, Budapestről, Győrből, Pápáról, Tatabányáról, Galántáról, Léváról, Dunaszerdahelyről, Nagymegyerről, Somorjáról, Felsőszeliből, Nagyszarváról, akikhez a hazaik csatlakoztak.

A rövid köszöntők után – Ivan Seňan, a község polgármestere, JUDr. Zuzana Stavrovská, a szlovákiai Munka-, Szociális és Családügyi Központ egészségkárosult személyekért felelős biztosa és Sárközy Tibor, a GRACE polgári társulás nagypakai elnöke szólt a megjelentekhez – hat „sportágban” indult a pontvadászat: asztalitenisz, csocsó, darts, boccia, kerekesszékek ügyességi versenye, triatlon.

A díjak négy kategóriában találtak gazdára – nők, férfiak, kerekesszékesek és enyhén fogyatékosok speciális kategóriája –, de mindenki győztesnek számított a nagyszabású rendezvényen.

(lel)

Címkék: GRACE Kupa, Nagypaka