Egészségügyi okok miatt lemondott a győztes polgármesterjelölt, Héger Rudolf Perbetén!

2022. november 20. - 07:32 | Régió

Perbetén Héger Rudolf vállalkozó, rendezvényszervező nyerte a polgármester-választást október végén, a polgármesteri széket azonban nem foglalja el.

Egészségügyi okok miatt lemondott a győztes polgármesterjelölt, Héger Rudolf Perbetén!
Héger Rudolf (archív felvétel)

Az 57 éves Héger a korábbi MKP-s és most a Szövetség által támogatott Zsitva Norberttel szemben indult, és összesen 788 szavazatot kapott, szemben az aktuális polgármesterre leadott 511 vokssal. A másik három jelöltre a polgárok elenyésző hányada voksolt. Héger a képviselőjelöltek között is az élen végzett. Most azonban ő maga tett közzé egy nyilatkozatot. melyben közölte, nem tudja betölteni a polgármesteri posztot.

"Nagy örömmel vettem a felkérést, hogy megmérettessem magam a választásokon a polgármesteri pozícióért. (...) Bár volt egy-két dolog, mi beárnyékolta ezt a kampányidőszakot, és szembesültem az emberi gyarlósággal, ennek ellenére vártam a lehetőséget. Sajnos a sors kérlelhetetlen. Mi eltervezzük a dolgainkat, lépéseinket, de néha a legváratlanabb pillanatban megváltozhat minden" - üzente a megválasztott Héger.

Ezután elárulta, hogy a napokban egészségügyi ellenőrzésen vett részt, és az orvosa több okból kifolyólag nem javasolta a polgármesteri pozíció betöltését. A végső döntést persze ő maga hozta meg.

"Számomra az Önök bizalma és támogatása egyedülálló és szavakba sem foglalható, de mivel az emberi élet egyszer adatik meg és az ezzel járó egészség is, így az orvosi figyelmeztetést és ajánlást elfogadva nem foglalhatom el a polgármesteri széket. Higgyék el, nagyon nehéz döntés ez, de ezt a lépést kellett megtennem" - fogalmazott.

Héger Rudolf 2016-ban párton kívüliként indult a Híd párt parlamenti választási listáján. Sikeres vállalkozó, több évtizede vezet egy sikeres művészeti ügynökséget, mellyel szlovákiai és közép-európai rendezvényekre invitálta többek között José Carrerast, Montserrat Caballét, Sean Pault, a Glenn Miller Orchestrát, a Száztagú cigányzenekart, Karel Gottot, de a Harlem Globetrotters-t is. Tevékenykedett emellett a leköszönő pozsonypüspöki polgármester, Pék Zoltán tanácsadójaként is.

(parameter)