egészségügyi reform
2011 június 30., 10:00
Nem bukik meg Obama legfontosabb reformja

Alkotmányosnak ítélte Barack Obama elnök egészségügyi reformjának a kötelező egészségbiztosítás megkötésére vonatkozó rendelkezését a cincinnati szövetségi fellebbviteli bíróság.

2010 március 25.
2010 március 22.
2009 december 24.
2009 szeptember 15.
2009 szeptember 13.
2008 június 3.
Zárva maradnak az osztrák orvosi rendelők az EB ideje alatt?

Több ezer osztrák orvos tüntetett kedden Bécs szívében a kormány egészségügyi reformelképzelése ellen. A fehér munkaköpenybe öltözött, sípokkal és dudákkal felszerelkezett tiltakozók a Stephansdomtól a kancellári hivatalig vonultak, ahol átadták azt a több mint háromszázezer beteg aláírását tartalmazó listát, amelyet követeléseik alátámasztására állítottak össze. A megmozdulás miatt számos rendelő zárva maradt az országban – hasonló megmozdulsát terveznek a labdarúgó Európa-Bajnokság idejére.

2008 április 10.
Magyarország: Biztosan lesz újabb népszavazás

Visszavonhatatlanná vált az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozását célzó népszavazási kezdeményezés, miután az Albert házaspár átadta az Országos Választási Irodának (OVI) az összegyűjtött csaknem félmillió aláírást.

2008 március 26.
A Fidesz továbbra is egybiztosítós egészségügyet akar

A Fidesz-KDNP frakciószövetség harmadszor is benyújtja az Országgyűlésnek a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői által elkészített, az egészségügy megújítását szolgáló törvénytervezetet – közölte ma Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa.

2008 március 7.
Az MSZP retteg az eredménytől – mondja a Fidesz

A népszavazással az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, véget vethetnek a hazugság politikájának és eltörölhetnek három értelmetlen sarcot, az MSZP-nek pedig lehetősége lesz egy új korszakot kezdeni - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke mai sajtótájékoztatóján

2008 február 25.
A csehek is vitáznak az egészségügyi reformról

Elutasítja az csehországi egyetemi kórházak részvénytársaságokká való átalakítását a Zöldek Pártja (SZ) - jelentette be Eva Rolecková, a legkisebbik cseh kormánypárt szóvivője a kibővített országos vezetőség vasárnapi ülése után.

2008 február 20.
Nem lesz vizitdíjemelés

Budapest. A kormánynak és a kormánypártoknak nincs olyan szándéka, hogy megemelje a vizitdíjat és a kórházi napidíjat – mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője maBudapesten, a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

2008 február 15.
Népszavazás: Gyilkos Ágnes! – rohamrendőrök védték a minisztert

A március 9-i népszavazás nem a kormány jövőjéről, hanem a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szól – mondta az egészségügyi miniszter csütörtökön Salgótarjánban; Horváth Ágnes rohamrendőrök sorfala között, esernyőkkel védve hagyta el a belvárosban felállított SZDSZ-sátrat, ami körül mintegy 200 ember gyűlt össze.

2007 december 18.
Elfogadták az egészségbiztosítási törvényt

Budapesten az Országgyűlés hétfőn elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt; az MTI összesítése szerint a szavazáskor 204-en voksoltak igennel, 168-an nemmel, Gyenesei István független képviselő pedig egyedüliként tartózkodott.

2007 december 7.
2007 december 6.
Orvosi körzetek: A korrupció melegágya

Az orvosi körzetek kialakítása nem szerencsés, ugyanis ezek területét önkényesen és kizárólagosan a megyei önkormányzatok szabhatják meg – jelentette ma be Viliam Novotný SDKÚ-DS-es parlamenti képviselő egy sajtótájékoztatón.  

IDŐJÁRÁS: A hétvége közeledtével egyre pocsékabbá válik az idő

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése csütörtök éjszakára és péntekre.

Aktuális
Ma
péntek
szombat
POZSONY
4 °C
8 °C / 2 °C
8 °C / 2 °C
11 °C / -1 °C
DUNASZERDAHELY
5 °C
8 °C / 2 °C
9 °C / 2 °C
11 °C / 0 °C
KOMÁROM
6 °C
8 °C / 1 °C
9 °C / 2 °C
11 °C / -1 °C
PÁRKÁNY
5 °C
8 °C / 0 °C
8 °C / 1 °C
11 °C / -2 °C