Egy 7 gyermekes anya brutális meggyilkolása: Štefánia még élhetett volna? Megdöbbentő vallomást tett a család

2022. november 26. - 15:45 | Belföld

Még több mint egy héttel a Zákamenné (Námesztói járás) községben történt brutális gyilkosság után is könnyek szöknek a helyiek szemébe, amikor Štefániára († 49) emlékeznek.

Egy 7 gyermekes anya brutális meggyilkolása: Štefánia még élhetett volna? Megdöbbentő vallomást tett a család
Kép forrása: čas.sk

Az édesanya gyermekeiért élt. Örült a sikereiknek, még nagymama is lett. Rendkívül boldog volt, hogy az egyik lánya egy év múlva férjhez megy. Ezt azonban már sajnos nem élhette meg. A rendőrség szerint ugyanis férje, Miroslav (53) a múlt héten meggyilkolta a nőt. A kétségbeesett gyerekek kizárólag az utolsó pillanatokról meséltek a Nový Časnak, amikor szeretett édesanyjuk még élt. Órákkal a tragédia előtt még a rendőrséget is kihívták a házhoz, mert állítólag apjuk agresszív volt anyjukkal szemben.

A rendőrök elvitték otthonról és a család abban reménykedett, hogy rács mögé kerül. Sajnos nem így történt, és másnap volt egy pillanat, ami örökre megváltoztatta az életüket. Hét testvér veszítette el szeretett édesanyját a legszörnyűbb módon – a rendőrség szerint saját apjuk vette el életét.

Szerintük azonban a brutális tettnek nem kellett volna megtörténnie. „Csütörtökön kihívtuk a rendőröket, mert az apánk agresszív volt. Azt hittük, bezárják őt, de nem így történt“ – mondta az egyik fiú. „Azon a csütörtökön a rendőrök is megtiltották neki, hogy betegye a lábát az otthonukba“ – folytatta. Sajnos másnap szörnyű dolog történt.

A rendőrség szerint másnap, pénteken Miroslav erőszakkal a garázsba vitte feleségét. „A garázsban többször fejen ütötte egy tompa tárggyal. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A támadó ezt követően egy késsel súlyos sérüléseket okozott a hasán és a mellkasán, ami miatt kórházba kellett szállítani” – tette hozzá a rendőrség.

Édesanyjuk tragikus halála után a legidősebb nővér gondoskodik a családról. „Most költöztem ide, a férjemmel van egy gyermekünk, most mindannyian vigyázunk egymásra” – tette hozzá. A testvérek sajnálják, hogy édesanyjuk már nem lehet ott testvérük esküvőjén, melyre jövőre kerül sor.

A vádlott Miroslav édesapjának elborzasztó a vallomása. „A fiam miatt többször is közbeavatkozott itt a rendőrség – sírta a nagyapa, könnyes szemmel hozzátéve, hogy a család nem tudott mit kezdeni a fia viselkedésével. A tragédia után is segíteni szeretné unokáit, még akkor is, ha ő maga komoly egészségügyi problémával küzd.

A testvérek azonban egyetértettek abban, hogy ha a rendőrök felelősségteljesebben járnak el, ez talán nem történt volna meg.

Meglepő a rendfenntartók hozzáállása is. Az elmúlt napokban a Nový Čas többször fordult a rendőrséghez azzal a kérdéssel, hogy a múltban hányszor kellett kimenniük a családhoz. De minden alkalommal ugyanaz a válasz érkezett. „Az ügy érzékenysége miatt a nyomozás végéig nem adunk további információkat az üggyel kapcsolatban” – mondta Zuzana Šefčíková, a zsolnai rendőrség szóvivője.

Továbbra is kérdéses, hogy a rendfenntartó szervek eleget tettek-e annak érdekében, hogy megvédjék az ártatlan anyát az agresszív férjétől.

A Nový Čas megkeresése után a rendőrség elnöksége is hozzászólt a szomorú esethez. Azt a kérdést tették fel nekik, hogy tervezik-e megvizsgálni, hogy a rendőrök megfelelően jártak-e e laz ügyben. „Az ügy vizsgálata folyamatban van. Štefan Hamran országos rendőrfőkapitány is felvette a kapcsolatot az illetékes rendőrökkel. Kétség esetén átfogó vizsgálatot rendelnek el, melynek célja az ügyben eljáró rendőrkapitányság munkatársai eljárásának ellenőrzése.“

(čas.sk)