Egy állami hivatalnok is részt vehetett az újságírók megfigyelésében!

2019. május 28. - 10:35 | Belföld

Az újságírók megfigyelésének ügyéhez köze lehet a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ egyik volt osztályvezetőjének, Juraj Škrípnek is.

Denník N és a Markíza televízió hétfőn arról tájékoztattak, hogy Juraj Škríp évekkel ezelőtt ellenőröket küldött Monika Tódová, a Denník N újságírójának házába.

Sajtóinformációk szerint a rendőrök már kihallgatták az illetőt, aki állítólag beismerte, hogy részt vett az újságírók lehallgatásában. Škríp öt évig volt a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ alkalmazottja.

„Aggaszt minket a hír, amelyről a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ önöktől szerzett tudomást, mivel a bűnüldöző szervek a mai napig nem tájékoztatták minket. Az említett alkalmazott 2019. május 20-an kérvényezte a munkaviszony megszüntetését közös megegyezés alapján, tehát már nem a központ alkalmazottja” – nyilatkozta a Markíza televíziónak Jana Lukáčová, a központ szóvivője.

A Munka-, Szociális és Családügyi Központ feljelenti az egykori alkalmazottját

A Munka-, Szociális és Családügyi Központ büntetőfeljelentést tesz a volt alkalmazottja, Juraj Škríp ellen hivatali hatáskörrel és személyes adatokkal való visszaélés miatt. A hivatal a médiában megjelent információk hatására döntött így, melyek szerint a volt hivatalnoknak köze lehet az újságírók lehallgatásához. Erről Jana Lukáčová, a központ szóvivője tájékoztatott kedden.

„Az ügy felderítését a bűnüldöző szervekre hagyjuk, melyekkel szorosan együtt fogunk működni” – tette hozzá Lukáčová.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) május 17-én egy pozsonyi vendéglátóhelyen tartott razziát az újságírók megfigyelésével összefüggésben. Az akció célja bizonyítékok begyűjtésev volt.


(TASR)