Egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel gazdagodott a bősi Oyama Dojo

2019. október 20. - 14:22 | Sport

Újabb sikeres szereplést tudhat maga mögött a bősi Oyama dojo. 

Egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel gazdagodott a bősi Oyama Dojo
Fotók: Oyama Dojo Bős/Fekete Annamária

Október 19-én, szombaton került megrendezésre Szentesen a II. International Hungarian Open elnevezésű nyílt nemzetközi karatebajnokság. A versenyen 7 ország karatékái mérték össze erejüket, gyorsaságukat és technikájukat kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban a kyokushin karate szabályrendszerében. A versenyen serdülő, ifi, junior, felnőtt és senior kategóriákban versenyeztek a résztvevő klubok karatékái.

A bősi kyokushin karate klubot Kósa Tamás és Jančovič Laura képviselték.

Kósa Tamás (junior, mínusz 75 kg) háromszor lépett tatamira. Első mérkőzésén a bírók még a hosszabbítás után is kiegyensúlyozottnak értékelték a párharcot, így döntetlent ítéltek. Ezután mérlegelés következett, amely Tamásnak kedvezett. Ellenfele 6 kg-mal nehezebb volt nála, így a bősi klub karatékája került ki győztesen ebből a küzdelemből. Következő két mérkőzését fejrúgással, illetve test KO-val nyerte.

E három győzelem nemcsak aranyérmet hozott a klubnak, hanem a verseny legtechnikásabb versenyzőjének járó elismerést is eredményezte.

Jančovič Laura (gyerek I, mínusz 50 kg) újra egy korkategóriával feljebb, a serdülők között indult. A döntőben alulmaradt két évvel idősebb magyar ellenfelével szemben.

A bősi klub egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel zárta a versenyt.

Kapcsolódó interjú:

Élete egyik legnagyobb álmát váltotta valóra a fiatal dunaszerdahelyi tehetség (VIDEÓ)


(para)