Egy asztalnyi 200 eurós, több mint két tonna dohány – nagyban űzték az illegális cigigyártást, de most vége a sikersztorinak (FOTÓ)

2022. november 2. - 10:59 | Régió

Illegális cigarettagyárat találtak a Pénzügyőrség bűnügyi hivatalának (KÚFS) fegyveres erői Kassa megyében. 

Egy asztalnyi 200 eurós, több mint két tonna dohány – nagyban űzték az illegális cigigyártást, de most vége a sikersztorinak (FOTÓ)
Fotó: KÚFS - Facebook

A Futár (Kuriér) akció keretében dohányfeldolgozó berendezéseket, több száz zárjegy nélküli cigarettát és más eszközöket foglaltak le. „Az okozott kárt 210 ezer euróra becsülik, öt személy ellen indult büntetőeljárás" - közölte szerdán Martina Rybanská, a Pénzügyőrség szóvivője.

A múlt héten több házkutatást tartottak Kassa megyében, és összesen 2200 kilogramm dohányt, 1200 darab zárjegy nélküli Marlboro cigarettát, két teljesen felszerelt dohányfeldolgozó üzemet, valamint cigaretta előállításához szükséges berendezéseket foglaltak le.

„Mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, USB-kulcsokat, számítógépeket, két autót, dokumentumokat és egyéb tárgyakat is lefoglaltak a bűnüldöző szervek, valamint 34 850 eurót és 48 100 cseh koronát készpénzt" - közölte Rybanská. Hét személyt - szlovák és lengyel állampolgárokat – vettek őrizetbe, öt személyt vizsgálati fogságba helyeztek.

A művelet során további törvénysértéseket is dokumentáltak, ezeket az illetékes hatóságok vizsgálják.


(TASR)