Egy civakodás Matovičcsal ott tart, hogy az állami hivatal vezetőjének a családját halálosan megfenyegették. Erre már a főügyészség is felfigyelt

2021. április 12. - 14:16 | Belföld

A Főügyészség foglalkozik azokkal a fenyegető üzenetekkel, amelyeket Zuzana Baťová, az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) igazgatója és családja kapott – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője.

Egy civakodás Matovičcsal ott tart, hogy az állami hivatal vezetőjének a családját halálosan megfenyegették. Erre már a főügyészség is felfigyelt
Maroš Žilinka főügyész (TASR)

„Barbora Hubertová, a Főügyészség erőszakos bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője utasította a Pozsonyi Kerületi Ügyészséget, hogy büntetőeljárás keretében ellenőrizze azoknak az üzeneteknek a tartalmát, amelyeket a ŠÚKL igazgatója kapott” - nyilatkozta a szóvivő. Hozzátette, hogy veszélyes fenyegetés miatt indult eljárás, melyet a Főügyészség felügyel.

A nyilvánosságra hozott hírek szerint Baťová és családja e-mailben kapott halálos fenyegetést.

A fenyegető levél valószínűleg nem független attól, hogy a múlt héten a ŠÚKL közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Szlovákiában lévő Szputnyik V vakcina nem egyezik meg azzal, mint amit a brit Lancet szaklap értékelt pozitívan. Emellett a szlovák gyógyszerellenőrök azt is állították, a Szputnyik gyártója nem küldte el az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalnak a szükséges adatok 80 százalékát.

Ahogy arról beszámoltunk, Moszkva szerződést bontott Szlovákiával és visszakérik az országba március elején leszállított és azóta is érintetlen 200 ezer Szputnyik V oltóanyagot, mert úgy vélik, a szlovák fél tisztességtelenül járt el. Szerintük a ŠÚKL egy illetéktelen laboratóriumot bízott meg a szer tesztelésével.

Igor Matovič pénzügyminiszter - a ŠÚKL-ra célozva - még csütörtökön arról írt a Facebook-oldalán, hogy a "DennikN-en keresztül az egész világon elterjesztett téveszméiknek köszönhetően kérik vissza tőlünk az oroszok a vakcinákat. Gratulálok, idióták! Milliók egészségét ejtettétek túszul.“

Az exkormányfő a ŠÚKL igazgatónője családjával már márciusban összerúgta a port, ekkor látott napvilágot az a nem mindennapi üzenet is, amelyik Matovičot egy gyáva, pszichopata, sz*r embernek titulálta.

(TASR/para)