Egy csoport dörömbölt a parlamenti képviselő lakásajtaján – hazaárulónak titulálták, és mindenhová kiragasztották a fényképét

2022. február 20. - 10:51 | Belföld

Szombaton egy kisebb csoport bejutott egy rózsahegyi (Ružomberok) lakóházba, ahol Ján Benčík parlamenti képviselő is él, majd elkezdtek az ajtóján dörömbölni, és hazaárulónak titulálták. A politikus rendőrt hívott.

Egy csoport dörömbölt a parlamenti képviselő lakásajtaján – hazaárulónak titulálták, és mindenhová kiragasztották a fényképét
Ján Benčík (Fotó: TASR)

A rendőrség szombaton délután kapott bejelentést a 158-as számra, miszerint egy hangoskodó csoport tartózkodik egy lakóház előtt, ahol Ján Benčík parlamenti képviselő is él a családjával.

A politikus a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a csoport elkezdett dörömbölni lakásának az ajtóján, felszólították, hogy nyissa ki, közben pedig hazaárulónak, spiclinek titulálták.

„Nem volt értelme kimenni a folyosóra és veszekedni velük. Mivel az egész eltartott egy darabig, hívtam a rendőrséget. Mire a rendőrök a helyszínre értek, a csoport már a lakóház előtt tartózkodott és távozóban volt” – írta bejegyzésében Benčík. Az eset idején felesége otthon volt vele a lakásban.

Állítása szerint a csoport tagjai a lakóház folyosóját teleragasztgatták a képével, amelyen a következő felirat állt: „Itt lakik Szlovákia háborús szítója, besúgója és hazaárulója”.

A rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, majd távozásra szólították fel őket. A hatóság tájékoztatása szerint minden szükséges intézkedést elvégeztek az ügy dokumentálása és jogi besorolása érdekében. Az illetékes szervek továbbra is biztonsági intézkedéseket folytatnak a képviselőket ért fenyegetések miatt a szlovák-amerikai védelmi megállapodással kapcsolatban.


TASR/para