Egy dunaszerdahelyi család szívszorító videója hívja fel a figyelmet arra, hogy tehetünk a rák ellen

2020. február 6. - 23:25 | Régió

Az Európai Unióban évente 3,5 millió embernél diagnosztizálnak rákot. A 2016-os adatok szerint az uniós tagállamok közül Magyarországon a legmagasabb a rákos megbetegedéshez köthető halálozási arány, és Szlovákia is ott van mindjárt a déli szomszédja mögött ezen a szomorú listán. Két napja, február 4-én volt a rák elleni küzdelem világnapja. Rigó Konrád ezen a napon osztotta meg az egyik gyermeke történetét, amiből erőt lehet meríteni. Mert tehetünk a daganatos betegségek ellen.

Egy dunaszerdahelyi család szívszorító videója hívja fel a figyelmet arra, hogy tehetünk a rák ellen
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A kulturális államtitkár középső gyermeke leukémiával született. Négy évig küzdött a betegséggel és mostanra már teljesen kigyógyult a betegségből. A rákellenes világnap alkalmából Rigó egy szívszorító videóval jelentkezett, hogy egy pillanatra elgondolkozhassunk. Ahogy a háromgyerekes apa írja a bejegyzésében, 

"...Sok minden van, amit tehetünk, hogy megelőzzük, vagy legalább időben észrevegyük - hogy le tudjuk győzni, hogy küzdhessünk. Lányunk, Adél, négy éve győzte le a rákot. Ez a videó aznap készült, amikor végleg hazajöhettünk a kórházból. Ő nem tehetett arról, hogy beteg lett, leukémiával született. Mi viszont tehetünk a rák ellen. Hacsak pár embert késztet arra, hogy picit egészségesebben éljen, kicsit sportoljon, már megérte..."

Ismert tény, hogy sokat dohányzunk és iszunk, rosszul táplálkozunk, keveset mozgunk, és alig megyünk el a szűrésekre. Ezen nekünk kell változtatni. Aki pedig segíteni akar, itt is elindulhat az úton.

(s)