Egy-egy sérült Csilizradványnál és Bős mellett, égő ház Nyékvárkonyban

2021. november 29. - 22:55 | Régió

Három hétvégi eset kapcsán érdeklődtünk a kerületi tűzoltókapitányság szóvivőjénél.

Egy-egy sérült Csilizradványnál és Bős mellett, égő ház Nyékvárkonyban
Illusztráció

Lena Košťálová közölte a Paraméterrel, hogy szombaton kora délután a nyékvárkonyi Mihálska utcában tűz ütött ki egy családi háznál. A lángok a tetejének egy részét lepték el, mely alatt pelletet tároltak zsákokban.

A helyszínre kirendelték a nyékvárkonyi és a bősi önkénteseket, valamint a dunaszerdahelyi hivatásos tűzoltókat. A tulajdonos közben lekapcsolta az áramot, és megpróbált maga úrrá lenni a lángokon.

A tűzoltók végül két magas nyomású fecskendővel kezdték oltani a tüzet, majd termokamerával vizsgálták át a helyszínt, rejtett tűzfészkek után kutatva.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár viszont 3 ezer eurót tesz ki. A megmentett vagyon értéke 20 ezer euró.

A tüzet valamilyen műszaki hiba okozta.

Alig néhány órával később, háromkor egy autó fának csapódott a Csilizradvány és Milénium (Csilizpatas része) között.

A helyszínre a nagymegyeri egységeket küldték, mire odaértek, a kocsi sofőrje már nem tartózkodott a járműben, de megsérült, szerencsére viszont csak könnyebben. A tűzoltók elsősegélyben részesítették.

Vasárnap este Bős mellett az 506-os másodosztályú úton történt baleset. Egy autó lerepült az útról és felborult. A nagymegyeri tűzoltók szálltak ki szintén a helyszínre, ekkor pedig a sofőr még a kocsiban ült, megsérült, de eszméleténél volt. A tűzoltók elsősegélyben részesítették, majd nyakmerevítőt adtak rá, végül a mentők látták el.

(parameter)