Egy ember meghalt, többen megsérültek egy panzióban keletkezett tűzben Dunaszerdahelyen!

2021. november 9. - 10:47 | Régió

Hétfőn késő éjjel tűz ütött ki a belvárosi Oázis söröző és a mellette lévő kaszinó feletti szálláshelyen.

Egy ember meghalt, többen megsérültek egy panzióban keletkezett tűzben Dunaszerdahelyen!
Helyszíni felvételek - További felvételekért kattints!

Este 23 óra után riasztották a helyszínre a tűzoltókat. Lelkes István járási igazgatótól megtudtuk, hogy több személyt is ki kellett menteni az égő és füstölő épületből.

Dunaszerdahelyről egy tartálykocsival és egy másik bevetési kocsival, Somorjáról pedig egy létráskocsival és egy további rohamkocsival igyekeztek a helyszínre. A kaszinó feletti, mintegy 9 szobás szálláshely ekkor már lángokban állt, többen kimenekültek, voltak azonban, akik bennragadtak a szobákban. Lena Košťálová tűzoltószóvivő közölte, a bevetési parancsnokot arról tájékoztatták, hogy még öten tartózkodnak bent.

Lelkes István közölte, hogy egy személy már lefelé tartott, amikor a tűzoltók bementek, segítettek neki kijutni. Másokat az első emeleti ablakokon keresztül menekítettek létrán. Az egyik szoba ablakán rács is volt, azt le kellett vágniuk, de sikerült a bennlévőket kihozniuk. Két személy megsérült azok közül, akiket sikerült kimenteni.

A tűz vélhetően ezen az első emeleten keletkezett, a sűrű füst azonban elárasztotta a második emeletet is, ahonnan egy személyt szintén kimenekítettek, egy másikat viszont életjelek nélkül találtak, égési sérülései nem voltak.

Valószínűsíthően ő már aludt, mikor a tűz keletkezett, belélegezte a füstöt, és már nem kelt fel. A tűzoltók kihozták őt is, és megpróbálták a mentőkkel újraéleszteni, de már nem sikerült megmenteni. Nem hivatalos, de megbízható helyi forrásból úgy értesültünk, hogy egy magyar állampolgárságú férfiről van szó.

A rendőrség nem sokkal később ezt megerősítette, eszerint egy 48 éves férfi az áldozat, rajta kívül egy 61 éves férfi súlyos, egy 28 éves nő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A tűz pontos oka egyelőre ismeretlen, előzetes információink szerint viszont az egyik lakó vélhetően ott hagyott valamit a tűzhelyen és elaludt. A rendőrség ennek kapcsán megerősítette, hogy a 61 éves, súlyosan megsérült férfi szobájában keletkezett a tűz. Az ügyben gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás gyanújával indult nyomozás, amiért 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

A kerületi tűzoltószóvivő közlése szerint a közvetlen anyagi kár 50 ezer euró, a megmentett vagyon értéke viszont 350 ezer eurót tesz ki.

(parameter)