Egy érdekes indok miatt nem telepítettek napelemeket egy amerikai város közelébe

2015. december 14. - 15:06 | Tech

Az Independent hozott egy cikket arról, hogyan szavazták le a napelemek telepítését egy amerikai városban. Nyugodtan kijelenthető, hogy ez lehet a világ egyik leghülyébb városa – írja a 24.hu.

Az észak-karolinai Woodlandben közgyűlést tartottak, miután emberek egy csoportja teljesen kiakadt azon, hogy egy cég napelemeket telepítene a város autóútja mellé. Egy Bobby Mann nevű férfi a városi gyűlésen azzal szólalt fel, hogy a napelemek minden energiát elszívnának a napból, ami ártana a helyi vállalkozásoknak.

Jane Mann is felszólalt, aki korábban természettudományokat tanított a helyi iskolában. Azt mondta, a napelemek akadályoznák a környék növényeit a fotoszintetizálásban. Ő maga látott már olyan növényeket, amik napelemek mellett voltak, és elszáradtak, mert nekik nem jutott elég napfény. Sőt, azt is mondta, egyelőre senki nem tudja megmondani, nem okoz-e rákot a napenergia, mert a környéken különösen sok a rákos megbetegedés.

A napelemeket telepíteni tervező Strata cég képviselője is felszólalt a gyűlésen, és megpróbálta elmondani hogy szó sincs ilyen negatív hatásokról, mert a napelem nem vonzza oda a napfényt. A várost viszont nem sikerült meggyőzni, ezért napelemmóratóriumot hoztak.

24.hu

Címkék: napelem