Egy esküvő résztvevői és egy szociális otthon lakói is megfertőződtek

2020. szeptember 22. - 16:26 | Belföld

A hétfőn Szlovákiában nyilvántartásba vett új COVID-19-pozitív személyek többsége a regionális közegészségügyi hivatalok munkatársai által felkutatott kontaktszemély.

A hivatalok a legtöbb új esetet Pozsonyból, Nagyszombatból, Rózsahegyről (Ružomberok), Trencsénből és Námestovóból jelentették. Erről a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) tájékoztatott a közösségi hálón kedden.

A nagyszombati RÚVZ vonzáskörzetében a felkutatott kontaktszemélyek egy esküvőn vettek részt. Ezen kívül az epidemiológusok két importált esetről számoltak be.

A Dolný Kubín-i RÚVZ vonzáskörzetéhez tartozó esetek többsége egy trstenái szociális otthonhoz köthető. Az újonnan regisztrált fertőzöttek között vannak kliensek és alkalmazottak is. „Az intézetben tilos a látogatás, a RÚZV a Námestovói és a Tvrdošíni járások válságstábjaival együttműködve lokális intézkedéseket készít elő” – áll a közegészségügyi hivatal közleményében.

Hétfőn 175 újabb esetben diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést Szlovákiában. A nyilvántartott pozitív esetek száma 6931-re nőtt. A laboratóriumokban 2664 mintán végezték el a tesztet. A COVID-19 betegségből 97 páciens gyógyult fel, egy új halálesetet vettek nyilvántartásba. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) tájékoztatott a covid-19.nczisk.sk weboldalon.


(TASR)

Címkék: koronavírus