Egy ételfutár segített elkapni a rabot, aki megszökött munkavégzés közben

2022. július 21. - 09:57 | Régió

Szerdán Likavka községben elfogták Stanislav Oračko rabot, aki kedden reggel munkavégzés közben szökött meg. A TV Noviny szerint a férfire egy ételfutár figyelt fel, aki épp a nyugdíjasoknak hordta ki az ebédet.

Egy ételfutár segített elkapni a rabot, aki megszökött munkavégzés közben
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A portál szerint Oračko lopás és rongálás miatt került börtönbe, de korábban már többször is elítélték. Büntetését a rózsahegyi börtönben töltötte közepes őrizet mellett, ami annyit jelent, hogy munkavégzéskor nincs rendszeres ellenőrzés alatt. Ezt kihasználva a férfi kedden reggel megszökött a munkavégzési területről.

A rendőrség keresőakciót indított a környéken. Oračko 28 órát volt szökésben, az éjszakát minden bizonnyal a szabad ég alatt töltötte az erdőben. Szerdán kb. 10 kilométerre a munkavégzési helytől, Likavka község peremén felismerték őt. Egy helyi lakos figyelt fel rá, aki épp a nyugdíjasok ebédjét hordta ki a faluban.

Marián Javorka polgármester szerint az ételfutárnak az vált gyanússá, hogy a hőség ellenére a férfi többrétegű öltözéket viselt, legfelül pedig egy fényvisszaverő mellény volt rajta. A rabot a község központjában fogták el, aki ugyan megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel.

A TV Noviny szerint Oračkót még nem állították bíróság elé a szökés miatt, de minden bizonnyal jelenlegi büntetésének letelte után is még egy ideig a hűvösön marad.


(tvnoviny.sk)

Címkék: szökés, rab, ételfutár