Egy éven keresztül kutattak kábítószerek után egy csempészhajón, de megérte

Több mint egy éven át vizsgáltak  át görög nyomozók egy csempészhajót újabb kábítószer-rejtekhelyek után kutatva  közölte kedden a görög parti őrség.

Egy éven keresztül kutattak kábítószerek után egy csempészhajón, de megérte
wikipédia

A görög rendőrség már 2017 decemberében több mint hat tonna kannabiszt talált a kis vontatóhajó fedélzetén. A görög vámhatóság és parti őrség azonban arra utaló nyomokat talált, hogy további drogok lehetnek a fedélzet különböző zugaiban elrejtve.

A hatóságok egyre több kábítószert fedeztek fel a hajóüregekben. Összességében eddig 12,7 tonna kannabiszra bukkant a rendőrség a hajón. Ez a legnagyobb kannabisz mennyiség, amit eddig lefoglaltak Görögországban. A drog feketepiaci értéke meghaladja a 150 millió eurót.

A hajó 2017 óta Kréta déli részén fekvő Agia Galini városának kikötőjében található. A kannabisz mellett 258 ezer Captagon amfetamin tablettát is találtak fedélzetén. A parti őrség közölte azt is, hogy hat szíriai állampolgárt gyanúsítanak kábítószer csempészéssel. A hatóság szerint vizsgálati őrizetben vannak. A görög rendőrség szerint Albánia, a Peloponnészoszi-félsziget és Kréta a kábítószer kereskedelem főbb tranzitpontjai a Földközi-tenger térségében.

MTI