Egy fehér furgon rémített meg gyerekeket Dunaszerdahelyen

2021. szeptember 21. - 07:00 | Régió

Az esetet jelentették a rendőrségnek is, amely pedig azonnal több járőrrel indult a gyerekeket követő furgon keresésére.

Egy fehér furgon rémített meg gyerekeket Dunaszerdahelyen
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

"A Kukučín utcáról indultak haza Nová Ves-re (Újfalu lakótelep). A Lidlvel szemben a főúton (Vajanský utca, a bősi úti felüljáró előtt) látták meg a furgont, cseh vagy román rendszáma volt, söét ablakai és a tetején egy reflektor" - írta le a történteket Jenő, annak a 15 éves fiúnak az édesapja, aki 12 éves barátjával tartott hazafelé Dunaszerdahely belvárosából a keleti lakótelepre, amikor az említett furgon elkezdte követni őket.

A fiúk az apa szavai szerint a lakóházak között gyors léptekben haladva próbáltak meglépni a furgon elől, de amikor át kellett kelniük egy úttesten, a furgon felgyorsított. Ezután a fiúk megfordultak és az ellenkező irányba kezdtek futni, a furgon pedig az úton ment utánuk. Befutottak az egyik lakótelepi kocsmába, ahol az egyik pincér ismerte az apjukat, ő kísérte haza a megrémült fiúkat.

Jenő elmondta, az esetről értesítették a rendőrséget. Mária Linkešová kerületi szóvivő megerősítette, hogy ezt követően járőrt küldtek ki, amely bejárta a város több részét, viszont már nem találkoztak a leírásnak megfelelő fehér furgonnal.

2018 januárjában Felsőpatonyból, Dunaszerdahelyről, Apácaszakállasról és Csallóköznádasdról is érkeztek hírek egy gyanús fekete furgonról, amely gyerekeket követett, és amelynek utasai megpróbálták magukhoz csalogatni a gyerekeket. A növekvő félelmeket később a rendőrség azzal oszlatta el, hogy nem tudnak olyan furgonról, amely gyerekeket rabolna el Szlovákiában. Közölték, az elmúlt 20 évben egyetlen gyereket sem rabolt el harmadik személy, kizárólag olyan eset történt, amikor az egyik szülő szöktette meg a másiktól.

(parameter)