Egy futárcéges autóból szállt ki a fickó hajnali háromkor, majd elég gyanús dolgot művelt Egyházkarcsán (Videó)

2023. december 9. - 14:51 | Régió

Egyházkarcsán december 5-ről 6-ra virradó hajnalban nem(csak) a Mikulás járt, de egy különös figura is.

Egy futárcéges autóból szállt ki a fickó hajnali háromkor, majd elég gyanús dolgot művelt Egyházkarcsán (Videó)
Részlet a videóból

Az egyik helyi lakostól értesültünk arról, hogy a háza előtt állt meg, majd tolatgatott egy kisebb haszongépjármű szerdán hajnali három előtt. Az autón az egyik ismert futárcég emblémája volt, a benne ülő fickó viszont ilyentájt nyilván nem küldeményt hozott. Sőt, a ház tulaja éppen attól tartott, hogy valamit vinni akar.

A szomszéd térfigyelő kamerája rögzítette is a cselekményt. Eszerint az autó megérkezik a hajnali havazásban, megáll a ház bejárati kapuja előtt, majd visszatolat a kocsibeálló kapuja elé, aztán újra a bejárati kapu elé gurul, már lekapcsolt fényszórókkal. Kiszáll belőle egy terepszínű nadrágot és valamilyen sötét felsőt viselő férfi, majd elballag a kocsibeálló felé, és ott forrásunk beszámolója szerint fotókat készített az autójáról.

Ezután visszaül a kocsijába, majd úgy tűnik, elmegy, de kiderül, hogy csak megfordult odébb az utcában, és visszafele jön. Újra megáll a kapu előtt, néhány pillanatra ismét látni, hogy kiszáll, majd visszaül és elhajt. Forrásunk attól tartott, hogy tolvajról lehet szó, aki először eljött lefényképezni az autóját.

Annyi biztos, hogy nem tudni, mi volt a célja ezzel a gyanúsnak teljes joggal nevezhető viselkedéssel hajnali háromkor, mindenesetre egy hétköznapi emberre a frászt hozza. Forrásunk értesítette az ügyben a rendőrséget.

Érdeklődtünk a rendőrség szóvivőjénél, Zlatica Antalová meg is erősítette, hogy az esetet rögzítették, és most operatív módon kezelik. Bűncselekmény (még) nem történt, de ami történt, az nyilván fokozott figyelemre ad okot.

Erre szerette volna felhívni forrásunk is a figyelmet, hogy járjunk nyitott szemmel, és aki észrevesz valamilyen gyanús cselekményt, az értesítse róla azokat, akiket az érint. Ahogy ebben az esetben is a szomszédok kamerafelvételei segíthetnek felderíteni, ki járt a háza előtt Mikulás napjának hajnalán.

Mórocz Péter, Egyházkarcsa polgármestere ezt kiegészítette azzal, hogy esténként, éjszakánként időnként megelőzési céllal civil lakosok tesznek egy kört a faluban. Másrészt felhívta a figyelmet arra is, hogy a falu által üzemeltetett kamerarendszer is segíti a bűncselekmények megelőzését, illetve adott esetben felderítését.

A videófelvételen látható, melyik futárcég márkajelzésével ellátott autóról van szó, ez ügyben a vállalathoz fordultunk állásfoglalásért. Egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre, de azt mindenesetre más forrásból sikerült megtudunk, hogy a ilyen gépjárműveket nem minden esetben olyan személy használ, aki aktívan futárként dolgozik. A futárok gyakran saját, felmatricázott autóval közlekednek, és a jelzés azután is a járművön marad, hogy már nem folytatják ezt a tevékenységet. Nem tudni, hogy ez esetben melyik verzióról van szó.

(SzT)