Egy hét alatt 148 százalékkal növekedett a koronavírusosak száma a Nyitrai kerület egyik járásában

2021. január 19. - 18:30 | Régió

Az Aranyosmaróti járásban ugrásszerűen nőtt a COVID-19-pozitív esetek száma. A hatóságok 148 százalékos növekedésről számoltak be egyetlen hét leforgása alatt, 100 000 lakosra 1100 igazolt fertőzött jut.

Egy hét alatt 148 százalékkal növekedett a koronavírusosak száma a Nyitrai kerület egyik járásában
Illusztráció (Fotó: Cséfalvay Á. András)

A városi válságstáb tájékoztatása szerint az aranyosmaróti kórházban minden olyan ágy foglalt, melyet COVID-19 betegségben szenvedő páciensek számára különítettek el.

A napokban megfertőződött az egyik szociális központ 150 lakója és alkalmazottja is. „Folyamatosan nyomon követjük a szociális intézetekben a helyzet alakulását. Minden, a regionális közegészségügyi hivatal és a szlovák kormány által hozott óvintézkedést betartanak” – tájékoztatott ezzel kapcsolatban Dušan Husár polgármester.

A városi válságstáb döntése értelmében Aranyosmaróton szombaton és vasárnap önkéntes alapú, tömeges tesztelésre kerül sor. Rövidesen közzéteszik a konkrét mintavételi helyek listáját. Ahogy az előző országos teszteléskor, most is folyamatosan tájékoztatni fogják a lakosokat az egyes tesztelőállomások telítettségéről és a várakozási időről.

TASR