Egy hét sem telt el Darina tragikus halála óta, máris újabb vadászatot rendeztek a helyszínen

2018. november 18. - 10:57 | Régió

Amint arról beszámoltunk, múlt héten szombaton életét vesztette egy 29 éves nő, miután vadászat közben lövés érte a hátán. Egy hét sem telt el a tragédia óta, most újabb vadászatot rendeztek ugyanazon a helyszínen.

Egy hét sem telt el Darina tragikus halála óta, máris újabb vadászatot rendeztek a helyszínen
Forrás: Cas.sk

Az eset a nyitrai járásbeli Mojmírovce községben történt. A 29 éves Darina hajtóként vett részt a fácánvadászaton, amikor lövés érte a hátán. A kórházba vezető úton egyszer újra kellett éleszteni a nőt, nem sokkal később azonban belehalt sérüléseibe. Darinát akkor érte találat, amikor az egyik vadász fegyvere töltés közben elsült.

Egy hét sem telt el a tragédiát követően, és pénteken új vadászatot rendeztek a helyszínen.

„Mélyen csalódtunk a PS Bažant Mojmírovce tagjainak hozzáállásában a tragédiát illetően. Érthetetlen számunkra, hogy a tragédia közvetlen résztvevőiként megrendezték az előre kifizetett vadászatot még mielőtt végső búcsút vettünk volna Darinától. Végezetül nagyon sajnáljuk, hogy egy vadásztársaság tiszteletlen hozzáállása rossz fényben tünteti fel az egész vadásznyilvánosságot“

– áll a Vizsla Club Slovakia álláspontjában.

„Az akció már háromnegyed éve be van tervezve, amelyen főként külföldi vadászok vettek részt. A mi szövetkezetünkből senki sem volt ott, mindannyiunkat lesújtott a tragédia. A pénteki vadászaton szervezőként voltam jelen a nyitányon, ahol egyperces néma csenddel tisztelegtünk az elhunyt előtt“

– mondta Norbert Čanaky, a vadászszövetkezet elnöke.

Elmondása szerint ő volt az elsők között, akik múlt héten elsősegélyben részesítették a sérült Darinát. „Mellette térdeltem, a barátja ölelte. A segélyhívó utasításai szerint jártam el. Borzalmas volt, életem végéig a szemem előtt lesz“ – tette hozzá Čanaky.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben emberölés gyanújával indítottak eljárást.

Cas.sk/para

Címkék: vadászat, baleset, halál