Egy héttel a bajnokság újraindítása előtt távozik a Spartak Trnava vezetőedzője

2020. június 5. - 14:48 | Sport

Ricardo Chéu vezetőedző pénteken délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Spartak Trnava labdarúgóklubbal.

Egy héttel a bajnokság újraindítása előtt távozik a Spartak Trnava vezetőedzője
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Egy héttel a Fortuna Liga újraindítása előtt távozik posztjáról a Spartak Trnava portugál vezetőedzője, Ricardo Chéu. A 39 éves szakember és asszisztense, Nuno Barbosa közös megegyezéssel felbontotta 2021 nyaráig érvényes szerződését a klubbal. Helyét Marián Šarmír veszi át – írja a šport.sk.

„Szeretnénk köszönetet mondani Ricardónak és Nunonak az elvégzett munkáért. Egy koronakrízissel megpecsételt, nem túl egyszerű szezon áll mögöttünk. A jelenlegi állás szerint viszont mások az elképzeléseink a jövőt illetően, ezért mindkettejükkel korrekt módon megegyeztünk a szerződés felbontásáról. Sok sikert kívánok nekik további karrierjükhöz” – nyilatkozta Milan Cuninka klubigazgató.

Ricardo Chéu tavaly nyáron vette át a Spartak Trnava irányítását, 31 mérkőzésen 14-3-14 a mérlege 49:42-es gólkülönbséggel. Ugyan tavaly októberben és novemberben ingott alatta a kispad, amikor csapata sorozatban négy bajnoki mérkőzésen maradt alul és a DAC ellen kiesett a Slovnaft Cupból, mégis sikerült megszereznie a vezetők bizalmát – főként annak is köszönhetően, hogy csapatával a felsőházban végezte a Fortuna Liga alapszakaszát, így a nagyszombatiak továbbra is versenyben vannak az európai kupaszereplésért.

A koronavírus-járvány kirobbanását követően a klub és az edző között nézeteltérések alakultak ki, amelyek végül a szerződés felbontásához vezettek.


(šport.sk)