Egy hónap alatt 21 embert vitt el a koronavírus a komáromi idősotthonban

2021. február 3. - 19:04 | Régió

A komáromi Ispotály utcai idősek otthonának vezetője állítja, a lehető leghamarabb vezették be az óvintézkedéseket, ennek ellenére januárban 21 bentlakó elhunyt, további 35 nyugdíjasnál pedig kimutatták a koronavírust.

Egy hónap alatt 21 embert vitt el a koronavírus a komáromi idősotthonban
Fotó: Paraméter

„Vörös zónát alakítottunk ki az intézményünkben, ahol 36 beteget tudunk elkülöníteni és ellátni. Megtettünk mindent annak érdekében, hogy a vírus terjedését megakadályozzuk” – mondta portálunknak az intézmény igazgatója, Polgár Hedvig. Hozzátette, az idősek otthonának jelenleg 128 lakója van, és szigorú kijárási és látogatási tilalom érvényes az intézményben.

A tilalmak megtartása mellett arra nem derült fény, hogyan került a vírus az otthonba. Ebben az évben január 4-én vették nyilvántartásba az első megbetegedést. Komárom városa is besegít az intézménynek, három oxigénkoncentrátort biztosítottak az idősek otthonának. Az otthon lakosait azonban a mai napig nem oltották be.

A gútai Kisduna idősek otthonának 43 lakója január végén kapta meg a vírus elleni vakcina első adagját. A rákövetkező napon két pozitív esetet találtak ebben az otthonban is.

(ha)