Egy hónapja ül előzetesben az ekecsi Móker

2020. január 20. - 16:14 | Régió

Egy hónapja helyezték vizsgálati fogságba gyilkossági kísérlet alapos gyanújával, és ugyan fellebbezeett a döntés ellen, a keürleten azóta sem döntöttek. 

Egy hónapja ül előzetesben az ekecsi Móker
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Deceber 14-én egy ekecsi fiatalembert mellkasi lövéssel szállítottak kórházba, noha a 36 éves férfi először még hazament sérülten, és csak később hívtak hozzá mentőt.

A rendőrség későbbi közlése szerint életveszélyes sebet kapott egy rövidcsövű fegyverből, amit az elkövető közvetlenül a mellkasához tartott, mielőtt meghúzta a ravaszt.

Az eset indítéka továbbra sem tisztázott, ám köze lehet a környéken hatalmi harcot vívó felekhez. Mint kiderült, az elkövető V. A., a Mókerekként ismert testvérpár egyike, aki nem először kerül a rendőrség látókörébe, négy évvel ezelőtt egy ekecsi kocsmai bántalmazás miatt vitték be öccsével együtt.

Amennyiben bűnösnek találják a mostani gyilkossági kísérletért, 15-től 21 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A rendőrség a bűncselekmény után nem sokkal őrizetbe vette, december 20-án pedig vizsgálati fogságba helyeztek. Ez utóbbi döntés azonban nem jogerős, mivel V. A. fellebbezett ellene.

A kerületi bíróságon érdeklődtünk ismét, miután megírtuk, hogy a gyanúsított már rácsok mögött töltötte az ünnepeket, Jana Kondákorová szóvivőtől viszont úgy értesültünk, továbbra sem érkezett meg a bíróságra a fellebbviteli döntéshez szükséges ügyirat, így V. A. egyelőre marad az előzetesben.

(parameter)