Egy idős ipolysági néni végre felhívta a fiát, mielőtt átadta volna az összes pénzét a csalóknak!

2017. október 30. - 13:16 | Régió

Egy 80 éves ipolysági néninél, Erzsikénél jelentkezett egy férfi, aki azt mondta neki, hogy a fia balesetet okozott, és fizetnie kéne.

Pénteken este hívta fel telefonon, és orvosként mutatkozott be. Azt mondta neki a telefonba, hogy a fiának balesete volt - nincs nagy baja, de nem tud beszélni, mert elharapta a nyelvét. Állítása szerint viszont életveszélyesen megsérült az a lány, akit a fia elütött. Azért pedig, hogy ezt ne jelentsék a rendőrségnek, 500 eurót kellene fizetnie. Miközben beszélgettek, ezt az összeget sikerült egy nullával megtoldani, és mire letették a telefont, már 5 ezer euróról volt szó. Abban maradtak, hogy az állítólagos orvos még jelentkezik.

Az idős asszonynak szerencsére ezúttal eszébe jutott, hogy felhívja a fiát, vajon tényleg megtörtént-e, amiről a telefonban papoltak neki. Kiderült, hogy természetesen semmi ilyesmi nem történt, de megegyeztek, hogy a nyugdíjas néni marad a játékban.

Hétfőn felhívta a fickó, és azt mondta neki, hogy a pénzért megáll egy nagy darab szemüveges férfi, és elég lesz neki odaadnia az ablakon keresztül. Így is lett, Erzsi néni fia azonban a borítékba csak összevágott papírdarabokat rakott, és egyúttal értesítette a rendőrséget a történtekről.

Másnap délelőtt, amikor negyed tízkor megjelent a férfi a pénzért, a körzeti rendőrőrs egysége a helyszínen csapott le a csalóra. Az őrizetbe vett férfi 46 éves és losonci. Az üggyel foglalkozó vizsgálótiszt csalással gyanúsította meg, amiért háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Javaslatot tettek egyúttal a vizsgálati fogságba helyezésére.

A Paramétert Božena Bruchterová kerületi rendőrségi szóvivő értesítette a bűncselekményről.

(para)