Egy játszótér mellett zúzta szét a hároméves kisfiút egy nagyobb biciklis

2020. június 22. - 08:04 | Régió

A hároméves Marek édesanyjával és nagymamájával ment ki a játszótérre Zólyom Nyugat lakótelepén, amikor visszaindultak onnan, megtörtént a baj.

Egy játszótér mellett zúzta szét a hároméves kisfiút egy nagyobb biciklis
Fotó: Nový Čas

A Nový Čas beszámolója szerint a kicsi egy futóbiciklin haladt, amikor elindultak a játszótérről, majd egy pillanatra megállt, röviddel később viszont a mellette lévő dombról nekihajtott egy nagyobb biciklis fiú.

Édesanyja elmondása szerint a kis Marek úgy repült odébb, mint egy rongybábu, és rögtön elöntötte az arcát a vér. Azonnal kórházba vitték, egy nagy sebet össze is kellett varrni a fején. Megütötte emellett a lábát is, amelyre nem tud rálépni sem.

Danka, az édesanya férjével, Marekkal büntető feljelentést tett az ügyben. "Szeretném, ha a szülők felelnének a gyerekeikért. Sokan ugyanis csak elengedik őket otthonról anélkül, hogy törődnének vele, mit fognak csinálni" - fogalmazott az apuka, hozzátéve, hogy a játszóterek közelében, ahol a kicsik tartózkodnak, nem szabadna a nagyoknak hegyi kerékpárokkal száguldozniuk.

Mária Faltániová besztercebányai kerületi rendőrszóvivő közölte, a polgári együttélés szabályai ellen elkövetett vétségként kezelik az ügyet. Időközben a szülők már beszéltek a vétkes fiú szüleivel, akik bocsánatot kértek a cselekményért.

(Nový Čas)

Címkék: baleset, Zólyom