Egy kajakos találta meg Terézia holttestét, megszólalt a tanára

2023. február 2. - 11:06 | Régió

A rendőrség szerdán a délelőtti órákban közölte, egy női holttestet találtak a Dunában Pozsonyban, az Ártéri híd közelében. Később kiderült, hogy az eltűntként keresett 18 éves Teréziáról van szó. A TVnoviny most újabb részleteket hozott nyilvánosságra.

Egy kajakos találta meg Terézia holttestét, megszólalt a tanára
Fotó: Facebook.com/ZÁCHRANNÝ SYSTÉM SLOVENSKO-PÁTRANIE PO OSOBÁCH

A portál szerint egy kajakos talált rá a holttestre reggel kilenc óra körül, a férfi azonnal értesítette a rendőrséget.

A lány eltűnése után a barátját kihallgatta a rendőrség, ezt követően a rendőrök a sráchoz is elmentek, ahol lefoglalták Terézia néhány holmiját arra az esetre, ha DNS-tesztet kell végezni.

„Sajnálattal közlöm, hogy ma reggel megtalálták Terezkát, sajnos, már életjelek nélkül. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást és a segítséget a keresésben” – írta a közösségi oldalán a tragédia után, hozzátéve, a családjával együtt hálásak ezért.

„Becsüljék meg a körülöttük lévő embereket, és vigyázzanak rájuk, soha nem tudhatják, milyen gyorsan elveszíthetik őket” – zárta gondolatait.

A TVnoviny az áldozat iskoláját is felkereste. Terézia tehetséges festőnek bizonyult.

"Számunkra ez hatalmas sokk, nagyon sajnájuk! Azt el kell mondanom, hogy valahol a lelkünk mélyén még abban reménykedtünk, hogy a nyomozás nem így fog befejeződni. Mi lehett rosszabb egy fiatal lány halálánál?"

- tette fel a kérdést az poszonyi Iparművészeti Magán Szakközépiskola igazgatónője.

A lány egyik tanára úgy nyilatkozott, hogy a Terézia "mindig mosolygós, vidám lány volt". Szerinte nagyon sok embernek fog hiányozni, és még időbe fog telni, mire egyesek megbékélnek a helyzettel.


(TVnoviny)