Egy kicsi vaddisznó mászkált reggel Dunaszerdahely belvárosában

2020. július 2. - 09:07 | Régió

A városi rendőrök észlelték és fogták be az állatot csütörtökön reggel.

Egy kicsi vaddisznó mászkált reggel Dunaszerdahely belvárosában
Fotók: Városi Rendőrség

Csiba Tibor városi rendőrparancsnoktól megtudtuk, hogy az éjjeli szolgálatban lévő rendőreik reggel fél hét előtt észlelték a kamerafelvételen, hogy a Jesenský utcában ólálkodik egy kicsi vaddisznó. Ezt követően kimentek a helyszínre, ahol szegény állat meglehetősen ijedten, zavartan és agresszívan viselkedett, ezért egy kóbor kutyáknál használt rúddal befogták.

A rendőrparancsnok kifejtette, hogy pillanatnyilag a rendőrség telepén helyezték el egy ketrecben a mintegy 11 kilós teremtményt.

Érdeklődtünk Szinger Jánosnál, a Dunaszerdahelyi Járási Vadászszervezet elnökénél, aki elmondta, hogy ilyenkor a területileg illetékes vadászszervezetet kell kiértesíteni, majd vélhetően állatorvossal vizsgáltatják meg és a szervezet dönthet a további sorsáról.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogyan került a belvárosba, mindenesetre eljutott hozzánk egy olyan, hivatalos úton meg nem erősített információ, hogy a Slovan szurkolói engedhették el egy DAC-sállal a nyakában a kis "VadmaLacit". Elképzelhető viszont, hogy ez csak pletyka.

Csiba Tibor érdeklődésünkre még közölte, hogy a vadászokat már kiértesítették, majd hozzátette, javasolni fogja számukra, hogy helyezzék el a Nagyabony mellett működő kicsi vadasparkban, ahol találhatók hasonló állatok.

(parameter)