Egy kis szuri és pikk-pakk megmentesz egy életet!

2016. február 14. - 15:59 | Régió

Vasárnap délelőtt órákon keresztül álltak sorba az önkéntes véradók a dunaszerdahelyi Cinemax mozinál.

Egy kis szuri és pikk-pakk megmentesz egy életet!
Paraméter-felvételek

A Szlovák Vöröskereszt Bálint-napi vércsepp elnevezésű kampányába idén is rengetegen bekapcsolódtak. Amint azt Nagy Dagmartól, a vöröskereszt dunaszerdahelyi területi szervezetének vezetőjétől megtudtuk, reggel nyolc után egyszerre olyan sokan érkeztek, hogy akadtak, akik nem is tudták megvárni, mire sorra kerültek.

Délután egy óráig volt lehetőség vért adni a mozi egyik termében felállított mobil állomáson. Az érkezőknek először egy kérdőívet kellett kitölteniük, majd vérmintát vettek tőlük, amit azonnal ki is vizsgáltak, végül megmérték a jelentkezők vérnyomását. Aki mindegyik szűrőn átment, arra egy, az elsőnél valamivel nagyobb szuri, majd pár perc lazítás várt.

Kattints a képre és megnyílik a galéria!

Az érkezők közt voltak párok, családok, baráti társaságok és egyedül érkezők is. Nagy Dagmar elárulta, hogy összesen 100 adatlapot adtak ki a véradóknak, 54 férfi és 45 nő töltötte ki őket (egyet elrontottak). A vizsgálatok eredményei alapján 17-en nem adhattak vért, néhányan pedig a hosszú várakozás miatt távoztak. Összesen 18-an voltak, akik első alkalommal adták legértékesebb testnedvüket.

-para-