Egy kővel ütötte le, majd megpróbálta megerőszakolni a nőt. 14 évet kapott!

2022. október 3. - 08:58 | Régió

Megszületett a jogerős ítélet a fiatalember ellen, akit gyilkosság és nemi erőszak kísérlete miatt állítottak bíróság elé. A tettes beismerte bűnösségét. 

Egy kővel ütötte le, majd megpróbálta megerőszakolni a nőt. 14 évet kapott!
Forrás: Joj TV

A bűntény fényes nappal történt Kassán, Kassaújfalu (Košická Nová Ves) városrészben egy focipálya mellett. A 29 éves férfi már kifigyelte a nőt, miközben kutyát sétáltat. Egy ilyen alkalommal séta közben rátámadott, az árokba lökte, majd egy kővel többször is megütötte a fejét és a nyakát. Megpróbálta megerőszakolni, lerángatta a nadrágját, de a nőnek, aki még eszméleténél volt, sikerült kiszabadulnia és befutnia a focipálya területére, ahol éppen edzést tartottak. A focisták segítettek a nőnek, hívtak mentőt, a 29 éves támadó, Tomáš viszont közben elmenekült.

A rendőrség három napon belül elfogta a férfit, majd gyilkosság és nemi erőszak kísérletével gyanúsították meg, a férfi beismerte bűnösségét. A járásbíróság 14 év börtönbüntetésre ítélte első fokon, az ügyész azonban ezt kevesellte, és fellebbezett.

A Kassai Kerületi Bíróság végül most hirdette ki a jogerős ítéletet, a gyilkossági kísérlet ügyében megszüntették a vádat, a büntetés mértékén viszont nem változtatott, csak azon, hogy a fiatalembernek azt közepes szigorítású büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie. Anna Pančúrová bírósági szóvivő közölte, az elítéltnek emellett szexuológiai gyógykezelésen kell részt vennie, és 20 ezer euró kártérítést fizetnie az áldozatának.

(Noviny.sk)