Egy kupac trágyát szórtak ki a kormányhivatal épülete előtt az éjszaka, egykori miniszter áll a hadjárat mögött

2021. március 10. - 11:22 | Belföld

A rendőrség közterület ellen elkövetett kihágás ügyében indított vizsgálatot, miután egy kupac trágyát hagytak a kormányhivatal előtt.

Egy kupac trágyát szórtak ki a kormányhivatal épülete előtt az éjszaka, egykori miniszter áll a hadjárat mögött
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség a kora reggeli órákban kapott bejelentést, miután ismeretlen elkövető kb. 2 köbméter trágyát szórt ki a kormányhivatal épülete elé Pozsonyban.

A rendőrség közterület-szennyezés ügyében indított vizsgálatot, amiért a tettest 100 euróra büntethetik.

Rövid időn belül fény derült a tettesre: Juraj Draxler egykori oktatásügyi miniszter a közösségi oldalán magára vállalta a történteket. Mint írta, ez egy kormányellenes tevékenységekkel teli éjszaka volt.

„Szimbolikusan blokkoltuk a minisztériumokat. A Dunánál felengedtünk egy Igor Matovičot ábrázoló bohócot, nagyobbat, mint múltkor, Matovič kapuja elé pedig kiszórtunk egy kupac trágyát. Ő minden nap ezzel dobál minket, hát most visszaadtuk neki” – írta Draxler.

Az egykori miniszter szerint a nézeteltéréseket kultiváltan kell oldani, vannak viszont olyan politikusok, akikkel nem lehet beszélni. „Ez a kormány úgy működik, mint korábban még egyik sem – nem tartja tiszteletben az alapvető személyzeti kultúrát, gyakran indoklás nélkül fogad el intézkedéseket, azután ír határozatokat, hogy azokat formálisan elfogadták, az intézkedések az alkotmányos törvény határát súrolják vagy túl is lépik, a kommunikáció kaotikus. Tehát az emberek gyakran néhány órával az intézkedések hatályba lépése előtt sincsenek tisztában, hogy is néz ki az egész” – zárta mondandóját Draxler.


TASR/para