Egy kutatás leple alatt kislányokat molesztált Szlovákiában a kanadai professzor

2018. július 3. - 11:54 | Belföld

Vádemelési javaslattal ért véget a nyomozás a 63 éves kanadai professzor, David Scheffel ügyében.

Egy kutatás leple alatt kislányokat molesztált Szlovákiában a kanadai professzor
David Scheffel

A férfi éveken át járt Szlovákiába, azt állítva, hogy kutatást végez a gyermekprostitúcióval összefüggésben, elsősorban a romatelepekről származó gyerekek körében. Ehelyett azonban teljesen mást végzett.

A rendőrség szerint egy nagysárosi (Veľký Šariš) házban nyolc év alatt legalább hat, Jernyéről (Jarovnice - Kisszebeni járás) származó lánnyal létesített intim viszonyt, fogdosta az intim testrészeiket. Pénzt ígérve csalta el őket magához.

Daniel Džobanik eperjesi kerületi rendőrségi szóvivő közlése szerint szexuális visszaéléssel, illegális fegyvertartással és fegyverkereskedelemmel, gyermekekről készül pornográf tartalmú felvételek készítésével és tárolásával, gyermekek erkölcsi fejlődésének veszélyeztetésével gyanúsítják, amiért összességében héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Érdekes, hogy a hozzátartozói petíciót indítottak az interneten a megsegítésére. Szerintük ugyanis igazságtalanok az ellene felhozott vádak, és állításuk szerint akkor tartóztatta le őt a rendőrség, amikor az ő kérésükre Szlovákiába jött, hogy magyarázatot adjon a történtekre.

(TASR/Nový Čas/parameter)