Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Egy lángoló férfi látható World Press Photo fődíját megnyerő fotón

Egy erőszakos összecsapásokkal kísért caracasi tüntetésen meggyulladt férfiról készített kép, Ronaldo Schemidt venezuelai fotós felvétele nyerte el a World Press Photo 2018 fődíját csütörtökön Amszterdamban.

A Venezuela Crisis című díjnyertes képet 2017. május 3-án készítette Schemidt az Agence France Presse francia hírügynökség számára. A 28 éves tüntető, José Victor Salazar akkor gyulladt meg, amikor egy motorkerékpár benzintartálya felrobbant a közelében. A férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Fotó: worldpressphoto.org

"Klasszikus kép, de tele van energiával, amit a színek, a mozdulat, a jó elrendezés ad. Ennek a képnek ereje van" - mondta Magdalena Herrera, a zsűri elnöke.

A világ legrangosabb fotópályázatára 125 ország 4548 fotósa nevezett több mint 73 ezer felvétellel. A 61. World Press Photo verseny zsűrije nyolc kategóriában - korunk kérdései, környezet, általános hír, hosszú távú projektek, természet, emberek, sport, helyszíni hír - hirdetett győztest.

Az év fotója fődíj 10 ezer euró pénzjutalommal jár.

(MTI)