Egy lépésre közelebb van az új szuperolcsó üzletlánc Szlovákiához!

2023. január 17. - 12:08 | Belföld

Ahogy arról nemrég írtunk, egy új üzletlánc vette célba Szlovákiát. Az orosz Mere nevű, magát szuperolcsónak kikiáltó szupermarketről van szó, amely tett egy újabb fontos lépést, hogy "lehorgonyozhasson" az országban.

Egy lépésre közelebb van az új szuperolcsó üzletlánc Szlovákiához!
Fotó: Supermarket Mere

A TVnoviny írta meg, hogy a vállalat elkezdte felépíteni az értékesítési részlegét a régióban, a tervek szerint pedig még ebben az évben megnyitná az első boltját Szlovákiában. A pontos dátumot még egyelőre nem árulták el, viszont az előkészületeket már megkezdték.

A szupermarket-hálózat többek között Csehországban, Ausztriában és Németországban is jelen van, egyedisége pedig abban rejlik, hogy akár egy egész raklapnyi árut is meg lehet vásárolni, ugyanis nem szabnak meg semmilyen korlátozást a vásárolni kívánt mennyiségekre. Emellett az alacsony árak miatt a konkurenciákkal ellentétben a Mere sem akciókat, sem áruleszállítást nem alkalmaz.

Bár egy orosz cégről van szó, a Mere egyik menedzsere, Natalia Sinkina elomdta, hogy nem tartanak a szankcióktól, hiszen termékeik 80 százalékát az uniós országokból szerzik be.

Szakértők szerint az üzletlánc jelentősen nem bolygatja majd meg a piacot, ugyanis a lakosok nagy része már megszokta a magasabb minőséget a kiskereskedelmi hálózatokban. Továbbá a nagy üzletláncok is képesek lefelé szorítani az áraikat, emellett pedig szélesebb termékpalettával rendelkeznek.

Az első becslések szerint a Mere 1-2, optimistább előrejelzések szerint 4-5 boltot nyitna meg az országban, ezeket is főleg Szlovákia legszegényebb régióiban. Összehasonlításképp: Szlovákiában több mint 150 üzlettel rendelkezik a Billa, a Tesco és a Lidl, a Kaufland több mint 70, a szlovák Terno és Kraj 140, a Coop Jednota pedig több mint 2000 szupermarketet és élelmiszerboltot üzemeltet.


(TVnoviny)

Címkék: Mere, szupermarket, orosz