Egy mindenre elszánt vágai fegyveres rablót keres a rendőrség

A rendőrség körözést adott ki a vágai illetőségű 19 éves Patrik Žigo ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy két héttel korábban fegyveresen kirabolt egy pusztafödémesi (Galántai járás) benzinkutat. 

Egy mindenre elszánt vágai fegyveres rablót keres a rendőrség
Illusztrációs fotó

A keresett személy valószínűleg fegyvert visel, ezért veszélyes lehet. A hatóság azzal a kéréssel fordul a lakossághoz, hogy amennyiben valaki ismeri a jelzett személy tartózkodási helyét, azt jelentse a 158-as számon.

A kút kirablásával összefüggésben a nagyszombati és a nyitrai rendőrség hétfőn kora reggel házkutatást tartott két galántai lakásban és egy vágai családi házban. Ennek során két gyanús személyt is előállítottak. Žigo éppen hazatérőben volt, amikor megneszelte a rendőrségi akciót, ezért egy Škoda Octavia RS tipusú autóval sikerült kereket oldania. Nem sokkal később a zsaruk felkutatták a kocsi hollétét.

A házkutatás során előkerültek azok a fegyverek, amelyeket a tettesek a rablás során használtak, köztük egy sörétes puskát is. Az akció során autólopásra használatos eszközöket is találtak, amit további nyomozás tárgyává tesznek.

tasr