Egy nap alatt három idős személy is túljárt a csalók eszén!

A múlt héten egy nap alatt három bejelentés is történt a nagyszombati rendőrségnél. Mindegyik esetben arról volt szó, hogy ismeretlen személy telefonon próbált pénzt kicsikarni idős személyekből - tájékoztatott Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Egy 74 éves hölgyet egy férfi hívta fel, aki az unokaöccseként mutatkozott be, és azt mondta, hogy egy letétet kell kifizetnie, ehhez van szüksége 9 ezer euróra. Azt kérte a nőtől, hogy menjen el azonnal a bankba, és vegyen ki pénzt, a hölgy azonban ehelyett felhívta az igazi unokaöccsét, így derült fény a turpisságra.

Egy másik, 78 éves nagyszombati hölgynek zsolnai unokaöccseként mutatkozott be a telefonáló. Ugyanezzel a sztorival állt elő, 9 ezer euróra volt szüksége a letét kifizetéséhez. Megkérdezte, mennyi pénze van otthon, mire a néni átadta a telefont a fiának. A másik fél ekkor lecsapta.

A harmadik eset egy 71 éves asszonnyal történt, és ő a barátját vélte felismerni a telefon túloldalán. A jóhiszemű hölgy magához vett 7500 eurót, és elindult vele. Az volt a kérés, hogy az egyik kereszteződésben adja át a pénzt egy nőnek, akit a telefonáló a titkárnőjeként mutatott be. Ekkor azonban az idős nő úgy döntött, mégsem adja oda a pénzt.

Januártól mostanáig a Nagyszombati kerületben ugyanakkor nyilvántartanak három olyan esetet is, amely során 60 eurót fizettek ki egy csalónak, aki villanyóra-leolvasóként jelentkezett a lakosoknál.

(parameter)