Egy nappal az esküvő előtt késelte halálra menyasszonyát a fiatal rendőr

A Kassai Kerületi Bíróság 23 évig tartó szabadságvesztésre ítélte a 28 éves Marek Barníkot, aki 2016-ban egy nappal az esküvője előtt meggyilkolta menyasszonyát.

Egy nappal az esküvő előtt késelte halálra menyasszonyát a fiatal rendőr
Marek B. fegyőrök gyűrűjében a Kassai Kerületi Bíróságon (Fotó: TASR - Roman Hanc)

Marek Barník 23 évig tartó börtönbüntetését azután erősítette meg másodfokon a Kassai Kerületi Bíróság, hogy a férfi korábban fellebbezett a Kassai I-es Járásbíróság azonos döntése ellen. A fellebviteli bíróság döntése után így az ítélet jogerőre emelkedett.

Az exrendőrnek a legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetben kell leülnie büntetését, ezen kívül pedig kártérítést kell fizetnie áldozata anyjának, édesapjának és testvérének. A károsultak eredetileg összesen 80 ezer eurós kártérítést követeltek, ám a kerületi bíróság kisebb összeget, fejenként 15 ezer eurót ítélt meg nekik.

A gyilkosság idején a férfi rendőrként dolgozott

2016. szeptember 30-án közös iglói (Spišská Nová Ves) lakásukban - egy nappal esküvőjük előtt - a pár összeveszett, majd ezt követően a rendőrség kötelékében szolgáló férfi egy konyhakéssel legalább háromszor megszúrta menyasszonyát, Alexandrát. A nő ott helyben életét vesztette, vőlegénye pedig becsomagolta és kocsijával elszállította a lakásból a hullát, majd Lőcse közelében felgyújtotta a holttestet. Ezt követően bejelentette a rendőrségen menyasszonya eltűnését - akivel kilenc évig alkottak egy párt.

Marek Barník később a bíróság előtt bevallotta tettét, és ő mutatta meg egykori rendőrkollégáinak azt a helyet is, ahol a holttestet likvidálta.

(TASR)