Egy nő és egy férfi koronavírus-tesztje lett pozitív Nagymegyeren

2020. március 22. - 15:15 | Régió

Tegnap késő délután 41 új koronavírus-fertőzésről adott hírt Igor Matovič miniszterelnök. Az egészségügyi minisztérium alá tartozó Közegészségügyi Tájékoztató Központ (Národné centrum zdravotníckych informácií) által működtetett virus-korona.sk honlapon megjelent információk alapján az újonnan bejelentett fertőzöttek között nagymegyeri is van.

Egy nő és egy férfi koronavírus-tesztje lett pozitív Nagymegyeren
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Egy férfi és egy nő tartozik az első nagymegyeri bejelentettek közé. Mindkettejük tesztje pozitív lett. A nő egészségügyi nővérként dolgozik, így valószínűsíthető, hogy munkája során kapta el a vírust. A férfi a közelmúltban Ausztriában volt síelni, így ő ott szedhette össze a koronavírust. Minderről Nagymegyer polgármestere, Holényi Gergő tájékoztatta a Paramétert.

A város hivatalos Facebook-oldalán közzé tett egy ezzel kapcsolatos tájékoztatót.

„Nagymegyer város válságstábja értesíti a lakosokat, hogy városunkban két koronavírussal fertőzött lakost tartunk számon. Mindketten tünetmentesek és izolált környezetben várják gyógyulásukat a Közegészségügyi Hivatal felügyeletével, akik biztosítanak minden szükséges óvintézkedést”

– írják. A válságstáb a lakosokat arra kéri, őrizzék meg nyugalmukat és ne keltsenek pánikot. Ígéretük szerint minden új információt megosztanak a polgárokkal.

A két számon tartott nagymegyeri koronavírus-fertőzöttel együtt, a jelenlegi adatok szerint 178 fertőzöttje van az országnak.

(SzC)