Egy nő lövöldözött a YouTube kaliforniai székházában, aztán lelőtték!

2018. április 4. - 00:26 | Külföld

Lövöldöző miatt riasztották a rendőrséget kedden a YouTube fájlmegosztó honlap kaliforniai székházához, és az incidensnek vannak sebesültjei - jelentették hírügynökségek.

Egy nő lövöldözött a YouTube kaliforniai székházában, aztán lelőtték!

A rendőrség azt közölte a Twitteren, hogy valaki lövéseket ad le a székháznál, a San Franciscótól délre lévő San Brunóban. Figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a székháztól. A helyi tévék helikopterről közvetített képein a YouTube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, miközben rendőrök vizsgálták őket át, majd csoportokban várakoztak a székház előtt.

Az áldozatokkal kapcsolatban egyelőre nem lehet tudni semmit, de egy helyi kórház megerősítette, hogy fogadott sebesülteket az incidens helyszínéről.

A YouTube egyik termékmenedzsere arról számolt be, hogy éppen megbeszélést folytattak többen, amikor lövésektől megremegett a padló alattuk.

A BBC brit műsorszolgáltató helyi forrásokból úgy értesült, hogy a lövöldöző egy nő volt, a rendőrök lelőtték.

Több mentőautó is elindult a közeli kórházak felé, de ennél pontosabb információkat továbbra sem lehet tudni a sérültek, vagy az esetleges áldozatok számáról. Az első amerikai sajtótalálgatások szerint nem terrorcselekményről volt szó, hanem vagy munkahelyi, vagy családi konfliktusról – írja az CNN-re hivatkozva az Index.

A YouTube az Alphabet anyavállalathoz tartozó Google tulajdona.

mti/Index