Egy nő meggyilkolta a hasonmását, hogy elhitesse a családjával, ő maga halt meg

2023. január 31. - 12:47 | Külföld

A 23 német-iraki állampolgárságú Sharaban K.-t azzal vádol a bajor ügyészség, hogy még tavaly megölt egy nőt, csak azért mert hasonlított rá. Így szerette volna mindenkivel elhitetni, hogy ő maga halt meg.

Egy nő meggyilkolta a hasonmását, hogy elhitesse a családjával, ő maga halt meg
Sharaban K. és Khadidja O. (Fotók: Twitter, TikTok)

A holttestet még tavaly augusztusban találták meg egy leparkolt Mercedesben. A nyomozók először Sharaban K.-ként azonosították, egy darabig pedig ezen a nyomon is haladták tovább, hiszen az áldozat annyira hasonlított rá, hogy még a hozzátartozói is azt állították, a 23 éves Münchenben élő nőről van szó.

Csak később egy újabb vizsgálat után derült ki, hogy a holttest valójában a szintés 23 éves, algériai származású Baden-Württemberg tartományban élő Khadidja O.-jé. Később az ügyet el is nevezték hasonmás-gyilkosságnak.

Nem sokkal a rendőrség meg is találta Sharaban K.-t, és vele együtt őrizetbe vettek egy koszovói férfit is.

Most az ügyészség újabb részleteket hozott nyilvánosságra. Ezekből az derül ki, hogy a nő egy családi viszályok miatt akarta megrendezni a saját halálát. Az Instagramon álprofilokon keresztük keresett hozzá hasonló nőket, akikkel különféle igéretek révén próbált meg találkozni. Így találta meg végül Khadidja O.-t, akinek nemcsak az arcfelépítése és a hosszú fekete haja egyezett meg a tettesével, hanem még hasonló módon sminkelték is magukat.

Sharaban K.-nak egy kozmetikai cikkekkel kapcsolatos ajánlat reményében sikerült meg leszerveznie egy találkozót az áldozattal. Az algér nőért autóval ment el, vele tartott a már fent említett koszovói férfi is. Az áldozatot egy erdős részhez vitték, ahol halálra késelték.

A holttestel Ingolstadtba hajtottak, ahol Sharaban K. szülei bukkantak rá.

A gyilkos fegyver ugyan nem került még elő, de az ügyészség szerint elegendő bizonyítékokkal rendelkeznek a vádemeléshez. Január végén el is rendelték a vádlottak előzetes letartóztatását.

Ha Sheqir K.-t és Sharaban K.-t elítélik, akár életük végéig börtönbe kerülhetnek.


(444.hu)

Címkék: gyilkosság, hasonmás