Egy órán belül visszaszerezték a somorjai rendőrök a légi alapsulitól megfújt pavilont!

2020. június 29. - 12:58 | Régió

A légi alapiskola az újranyitáskor helyezett ki az udvarára egy pavilont, mely alatt a gyerekek a szabadban is tanulhattak. A napokban ezt a pavilont megfújták, az enyveskezű azonban nem örülhetett túl sokáig.

Egy órán belül visszaszerezték a somorjai rendőrök a légi alapsulitól megfújt pavilont!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A gyerekek alig egy hónapig örvendhettek az új pavilonnal az udvaron, eltűnésével pedig az iskolának 230 eurós kára keletkezett - tájékoztatott Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő.

Az iskola bejelentette a lopást, a rendőrök pedig azonnal keresni kezdték a tettest. Egy helyi férfinél megtalálták az ellopott pavilont, ő pedig elmondta, hogy csak nem sokkal korábban vásárolta azt fityingekért egy 40 éves fószertől.

Jó helyismeretüknek köszönhetően Juhos Zsolt és František Juricin, a somorjai rendőrőrs egységei pedig nem sokkal később meg is találta a tettest.

A szóvivő továbbította az iskola igazgatónőjének köszönőlevelét is, melyben leírja, hogy eleinte szkeptikusok voltak a tekintetben, hogy a pavilon előkerülhet, ám annál boldogabbak lettek a fejleménytől, ami egy órán belül bekövetkezett:

"A fiúk a rendőrségtől visszatértek, és nemcsak, hogy leleplezték a tettest, akinek ilyen rövid idő alatt sikerült túladnia a zsákmányon, de visszahozták nekünk az elveszett pavilonunkat is. Az örömöt, ami elöntött bennünket, leírni nem lehet. Egyszerűen: nektek, arany srácok a rendőrségtől, szeretnénk legalább ezen az úton őszinte köszönetet mondani kiváló és gyors munkátokért. Elismerést érdemel a munkájuk minden diákunk és alkalmazottunk részéről. Bravú, uraim!"

(parameter)