Egy orosz mérnök leköpte Elon Musk cipőjét, emiatt jöhetett létre a SpaceX űripari cég

2022. június 24. - 11:50 | Tech

A napokban jelent meg egy korábbi NASA-dolgozó könyve, amiben arra is kitér, miként merített ihletet Elon Musk, hogy elindítsa privát űripari cégét, a SpaceX-et.

Egy orosz mérnök leköpte Elon Musk cipőjét, emiatt jöhetett létre a SpaceX űripari cég
Illusztráció (wikipédia)

Az Insider szerint ehhez állítólag egy nézeteltérés vezetett, ami következtében egy orosz mérnök leköpte Musk cipőjét. Ő ezen pedig olyannyira felhúzta magát, hogy hazafelé repülve elhatározta: csinál egy saját űrcéget, amivel jelentős konkurenciát állít majd az oroszoknak is.

Az eset 2001-re nyúlik vissza. Musk ekkor orosz rakétaépítőkhöz látogatott, hogy tárgyaljon velük, és a találkozón, a szóbeszédek szerint igen szenvedélyesen mesélt terveiről, de egy orosz mérnök annyira unta őt, hogy egyszer csak felállt, odalépett az amerikai cégvezetőhöz, és leköpte a cipőjét.

A köpködés miatt nem is kötöttek üzletet, Musk pedig kiviharzott a teremből, és repülőre ült. Az úton hazafelé tartva állítólag többször is arról beszélt, hogy minek is vásárolna orosz rakétákat, ha építhet magának sajátot – alig egy évvel később pedig létrejött a SpaceX.

(HVG)

Címkék: elon musk, spacex